Livsmedelsanläggning - Anmälan och registrering

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Anmälan om registrering

Anmälan om registrering ska ske senast två veckor innan du tänker öppna. Du kan starta din verksamhet när du har fått beslut om registrering. Har du inte fått ett beslut två veckor efter du har skickat in din anmälan får du starta ändå. Kommunen tar ut en avgift i samband med registreringen.

Det är alltid du som livsmedelsföretagare som ansvarar för att livsmedelslagstiftningen följs. Grunden är att livsmedlen ska vara säkra och att kunden inte ska vilseledas. 

Din lokal ska vara anpassad för hantering av livsmedel och du ska ha god kunskap om hygien, matallergier samt innehåll och märkning av livsmedel. Du ska löpande kontrollera faror och risker som kan finnas i din verksamhet.  Kommunen kommer att kontrollera din verksamhet på plats och ta ut en avgift för kontrollerna.

Samlad information om livsmedelsverksamhet på Uppvidinge.se 

 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa